Alemaña e Brasil golean no seu debut no Mundial

A xornada abríaa un emocionante Italia-Arxentina pertencente ao Grupo G e que foi o equilibrado que se presupuña.
A Brsaileira Marta controla o balón (Foto: Aapimage / Dpa).
photo_camera A Brsaileira Marta controla o balón. (Foto: Aapimage / Dpa)

Nova Zelandia e Australia xa acollen o Mundial de Feminino de Fútbol que comezou cunha vitoria moi contundente da sselección alemá que arrasou Marrocos. Mentres, Brasil debutou cunha cómoda vitoria ante Panamá e Italia superou a Arxentina pola mínima, en partidos disputados esta segunda correspondentes aos Grupos H, F e G, respectivamente.

As actuais subcampioas de Europa comezaban a súa participación ante Marrocos e desde o minuto un foi palpábel a diferenza entre ambas. Alexandra Popp abriu o marcador pronto e un novo tanto da capitá e outro de Klara Buhl deixaron un claro 3-0 ao descanso.

Na segunda metade, as africanas melloraron as súas prestacións, pero de novo as súas carencias defensivas volveron facer acto de presenza e primeiro Hanane Ait El Haj e despois Yasmin Mrabet marcaron en propia meta para acabar as súas opcións. Xa no desconto Lea Schuller puxo o 6-0 final.

Pola súa parte, Brasil abría a súa participación neste Mundial ante a selección panameña e coa esperanza de aproveitar no Grupo GF o empate da véspera entre Francia e Xamaica, algo que logrou sen excesivos problemas (4-0).

No primeiro tempo só houbo un equipo xa que o de Pia Sundhage exerceu un dominio abafador, ao disparar 15 veces por ningunha dos seus rivais, pero tan só anotou dous goles, ambos por mediación de dúas cabezazos de Ary Borges.

Italia gaña con suspense

Finalmente, a xornada abríaa un emocionante Italia-Arxentina pertencente ao Grupo G e que foi o equilibrado que se presupuña, cunha parte practicamente para cada un e decidido a tres minutos do final por un cabezazo de Cristiana Girelli que pon as italianas con tres puntos, os mesmos que Suecia.