Agridoce debut dos galegos na Liga

Nin Real Club Celta nin Club Deportivo Lugo, un ano máis os representantes galegos na Liga de Fútbol Profesional, foron quen de estrear con vitoria a tempada 2021/22, a pesar do cal tanto un como outro conxunto deixaron boas sensacións na súa derrota co Atlético e no empate ante o Oviedo (2-2), respectivamente.
photo_camera Aínda que en número limitado polas obras e as restricións de Feixoo, o público puido volver a Balaídos. (Foto: EP).

"Xogamos como nunca, perdemos como sempre". Quizais o vello dito futbolístico non aplique nun equipo como o Celta, inmerso nunha dinámica gañadora desde a chegada de Eduardo Coudet en novembro de 2020, pero queda a sensación de que os vigueses mereceron máis ante o vixente campión ligueiro, o Atlético de Madrid, no primeiro partido da tempada 2021/22.

O conxunto celeste caeu derrotado en Balaídos por 1-2, un resultado que moitas das máis de 5.000 persoas presentes nas bancadas de Balaídos consideraron  "máis que inxusto". Son verbas para Nós Diario de María, unha desas espectadoras, que facía o seu regreso "ao templo" por primeira vez desde o estoupido da pandemia, concretamente desde que superasen na casa o Leganés o 22 de febreriro de 2020 cun único tanto de Iago Aspas.

O de Moaña, a día de hoxe, continúa a ser o gran líder do Celta e o protagonista do ataque olívico, transformando o provisorio tanto do empate de penalti no minuto 59 -logo de adiantarse os visitantes cun gol de Correa no 23- e tendo nas súas botas unha oportunidade a piques do final que, logo do 1-2 materializado de novo por Correa no 64, puido supor a igualada, mais errou ante Oblak unha ocasión da que se laiou despois do partido: "Non se me pode escapar".

Non obstante, Coudet restou importancia a ese fallo, sinalando que de todos modos "o xusto, por ocasións, sería un empate". O preparador bonaerense salientou o feito de "ter o campión contra as cordas", e restou ferro á "tangana" dos minutos finais de encontro, que acabou coa expulsión de Hugo Mallo e do utillero celeste, logo da execrábel actuación dun suplente colchoneiro que tratou con desconsideración un dos recollepelotas, un rapaz con diversidade funcional membro do Celta Integra.

Volve o fillo pródigo goleador, volve Joselu

O Club Deportivo Lugo, pola súa banda, pescou un punto nunha visita a un campo moi duro, como é o do Real Oviedo. Tanto é así que no tempo de descanso os de Rubén Albés perdían por dous tantos a cero, pero na segunda parte protagonizaron unha sólida reacción que os conduciu ao empate, logo do tanto marcado por Carrillo no minuto 78 e do penalti materializado polo fillo pródigo, Joselu, que se estreaba con gol no seu retorno a Lugo catro anos despois.