48% do leite galego expórtase sen ser antes transformado

A Galiza é o primeiro territorio produtor de leite no Estado español e atópase entre as principais rexións produtoras da Unión Europea (UE). Porén, o sector lácteo adoece dun problema, o escaso valor engadido que se lle dá ao produto. Desta maneira, 48% do leite galego sae do país sen ser transformado e até 60% dos produtos finais envasados na Galiza trátanse de leite líquido.
Vacas nunha gandaría de lácteo de Sabadelle, en Chantada (Foto: Carlos Castro / Europa Press).
photo_camera Vacas nunha gandaría de lácteo de Sabadelle, en Chantada (Foto: Carlos Castro / Europa Press).
Até 48% do leite que é producido expórtase da Galiza sen que sexa transformado. Por outra parte, do produto lácteo transformado no país, 60% é envasado en líquido, o que "redunda nun menor valor…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios