martes 02.06.2020
GASESOSAS DO PAÍS

Galiza e a industria da burbulla

En cada recuncho, unha fábrica de gasosas. Así foi Galiza na década dos 60, cando unha puxante industria desta bebida viviu o seu punto álxido. Os gustos de cada quen identificaban a súa procedencia, grazas ás marcas de denominación local. “Troncoso”, “Feijoo” ou “A Nosa” tiveron espazo privilexiado nas casas, nos bares e nas festas. Antes da Coca-Cola bebeuse a “gasosa escura”, e as “oranges” precederon a Fanta. Sermos Galiza fai un repaso da historia da industria da burbulla, dende os seus comezos a finais do século XIX até que picou cen anos despois. Eis un extracto da información publicada ao respecto no número 364 do semanario en papel Sermos Galiza.
Plácido Lado Bujeiro, “Santos” (primeiro á esquerda, anos 60), de Cee, aproveitaba as viaxes no coche para entregar as súas gasosas “La Exquisita”. Cedida pola familia Santos de Sardiñeiro (Fisterra) ao arquivo de Gaseosas de Galicia.
Plácido Lado Bujeiro, “Santos” (primeiro á esquerda, anos 60), de Cee, aproveitaba as viaxes no coche para entregar as súas gasosas “La Exquisita”. Cedida pola familia Santos de Sardiñeiro (Fisterra) ao arquivo de Gaseosas de Galicia.
comentarios