Tempo de lamprea: a tradición gastronómica que sobrevive nos nosos ríos

A tempada da lamprea, un animal significativo polo seu aspecto, o seu sabor e a maneira de traelo á mesa de maneira artesanal, continúa. De feito, do 28 ao 30 de abril decorrerá a LXIII Festa da Lamprea de Arbo, declarada de Interese Turístico Internacional. Precisamente, as mostras gastronómicas transformaron e popularizaron o seu consumo alén das nosas fronteiras, sempre mantendo as raíces culinarias. O seu futuro, porén, dependerá da estabilidade do seu hábitat.
As lampreas son animais milenarios. (Foto: S. G.)
photo_camera As lampreas son animais milenarios. (Foto: S. G.)
Entre os produtos máis singulares da gastronomía galega, a lamprea, Petromyzon marinus, figura como un dos máis apreciados. Iso si, non é un prato para todo o mundo. O seu particular aspecto e…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Máis en Reportaxes
Comentarios