Especial Soberanía Alimentar

Soberanía alimentaria? Retos e oportunidades da transición agroecolóxica na Galiza

O concepto de soberanía alimentaria xorde por oposición ao avance do réxime agrario corporativo e pon o acento na autonomía dos produtores e consumidores locais para organizar o seu modelo produtivo. Esta proposta conflúe nos últimos anos cos movementos agroecolóxicos na construción dunha proposta de sistema agroalimentario alternativo. A Galiza conta con condicións favorábeis para este cambio pero está lonxe de acadar un desenvolvemento significativo.
Alimentos (Foto: Nós Diario).
photo_camera A FAO e a UE incorporan a agroecoloxía nos seus proxectos de futuro. (Foto: Nós Diario).
Vivimos nunha sociedade cunha crecente preocupación e insatisfacción coa alimentación. Isto non é algo novo na historia recente de Europa e do mundo. No tránsito entre os séculos XIX e XX, a crise…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios