Especial Soberanía Alimentar

Cereais, o elemento esencial: a perda da superficie cultivada

Os cereais son elementos esenciais para o ser humano. Como fonte rica en carbohidratos complexos, fibra, vitaminas e minerais, deben formar parte de calquera dieta equilibrada. Durante a maior parte da súa Historia, Galiza produciu cereal diverso e abundante pero o devalo das últimas décadas supuxo unha perda do 60% da superficie dedicada. Como consecuencia, Galiza padece unha elevadísima dependencia da importación de cereais que é preciso reverter mediante a ordenación dos usos do solo e unha nova política adaptada ás necesidades reais do agro galego.
Campo de trigo do país, nunha explotación en Abegondo. A produción podería verse incrementada coa irrupción do selo Pan Galego (Foto: Procegal).
photo_camera O trigo era o principal cereal cultivado polos nosos devanceiros.
A redución do uso de espazo agrario destinado á produción de alimentos para animais e persoas en Galiza evolucionou en paralelo á drástica desaparición dun gran número de explotacións, en particular…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios