Millo corvo: o rexurdir dunha tradición

O lugar de Meiro, no Concello de Bueu (comarca do Morrazo) acolle esta fin de semana o XXIII Encontro e Degustación do millo corvo, unha variedade autóctona da Galiza que se cultivou durante séculos nesta bisbarra, sendo finalmente substituída por variantes máis produtivas e máis atractivas comercialmente. O labor de recuperación etnográfica, gastronómica e cultural da Asociación Cultural de Meiro permitiu que, a día de hoxe, poidamos coñecer e, sobre todo, degustar a tradición culinaria que este peculiar millo leva asociada.
As espigas de millo átanse polo follaco para colgalas a secar (Foto: A.C. Meiro).
photo_camera As espigas de millo átanse polo follaco para colgalas a secar (Foto: A.C. Meiro).
Para a civilización maia existían catro cores fundamentais nas súas crenzas, coas que explicaban as bases da súa existencia, desde os catro ángulos no universo até as propias cores do millo. Estas…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Máis en Reportaxes
Comentarios