Especial Soberanía Alimentar

Tanto nos dan: alimentos de orixe animal

Son frecuentes as acusacións á actividade gandeira de ser unha das principais fontes de emisión de gases de efecto invernadoiro. Engádense as tendencias alimentarias que denuncian o exceso de consumo de carne nas sociedades actuais por insostibles. A gandería galega é a base da nosa economía agraria e ademais conforma paisaxes e agroecosistemas. Debemos considerar os sistemas alimentarios no seu conxunto, diferenciando entre formas máis ou menos industrializadas de produción, para ver efectos diferentes sobre a súa sustentabilidade económica, social e ambiental.
Capóns preparados para a Feira do Capón de decembro de 2022 en Vilalba. (Foto: Carlos Castro / Europa Press)
photo_camera Capóns preparados para a Feira do Capón de decembro de 2022 en Vilalba. (Foto: Carlos Castro / Europa Press)
X a hai máis de un ano, atopabámonos mostrando resultados do noso traballo a un grupo de gandeiros de vacún. Naquel momento sentíanse ameazados pola mala prensa que tiña o consumo de carne de vacún…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios