Media ducia de cogomelos que pasaron de ser comestibles a tóxicos

A Galiza é terra de cogomelos. A humidade e a temperatura suave de outono e primavera propician a aparición de especies en distintos hábitats, malia que cogomelos, haber, hainos todo o ano, comestibles e tóxicos. Cada vez hai máis afeccionados, máis actividades formativas, saídas... Pero tamén todos os anos hai ingresos hospitalarios por intoxicacións causados por falta de formación e ausencia de precaución. A divulgación micolóxica galega, iniciada en 1961, aínda ten moitos capítulos por escribir, malia o avance nesta materia, e restan accións en formación regrada e micoturismo. 
Paxillus involutus (Foto: Alejandro Mínguez).
photo_camera Paxillus involutus (Foto: Alejandro Mínguez).
A investigación micolóxica é permanente e todos os anos identifícanse novas especies de cogomelos ou se producen cambios de clasificación ou de xénero como resultado do estudo pormenorizado e a…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Máis en Reportaxes
Comentarios