venres 15/10/21

Cogomelos: do monte ao prato con coidado

O monte é nesta época unha explosión de fungos. Níscaros, cogordos, sendeiriñas, champiñóns e andoas, os cogomelos máis empregados na cociña, son a tentación de quen percorre os sendeiros coa navalla e cesto na man. Na Galiza coñécense máis de 2.000 eumicetos, dos cales arredor dunhas 200 especies son comestíbeis. Unha ducia poden resultar mortais se se inxeren, outra media ducia son tóxicas, sen chegar a provocaren a morte de quen as come, e algo máis de 30, causan problemas menores.
Cogomelos (Foto: Nós Diario).
Cogomelos (Foto: Nós Diario).
Con sombreiro vermello-escarlata e pintas brancas e con pé branco, é o cogomelo máis representativo dos contos de fadas, ninfas e trasnos. Un fungo tan fermoso como tóxico que convive nos montes galegos con especies comestíbeis. Trátase…

Debes estar rexistrado para ler este contido

Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.

Rexistrarse
comentarios