O Celta ante o Xetafe: esforzo sen recompensa

Tras un pésimo primeiro tempo, a entrada de Aspas e o cambio de sistema levou o Celta ao empate pero un erro a última hora desfixo o enorme esforzo do equipo ante o Xetafe
O Celta estivo moi perto da épica no Coliseum. (Foto: LFP)
photo_camera O Celta estivo moi perto da épica no Coliseum. (Foto: LFP)

O Celta estivo moi perto da épica no Coliseum, onde tras chegar ao descanso perdendo 2-0  (Mayoral e Mata), protagonizou unha gran reacción que o levou ao 2-2 no minuto 85 (Larsen e Tadeo Allende). Unha reacción liderada por Iago Aspas, que tras un longo letargo mostrou, cando saíu ao campo no minuto 55, a súa mellor versión.

Con todo, o equipo de Rafa Benítez volveu caer na fase final dun encontro, neste caso por un segundo e afortunado gol de Jaime Mata, que rematou co ombreiro no minuto 89 para selar a vitoria do Getafe.

O encontro comezou cun tenteo entre ambos os equipos que deu paso a un dominio do Xetafe que non pasaba de reter o balón. O Celta, atrincheirado atrás, agardaba un contragolpe, que non chegou a David Soria.

As defensas impúñanse aos dianteiros até que Unai López deu un rematede cabeza que estivo a piques de marcar o 0-1, sen oposición pero demasiado cruzado.

O susto reactivou o acoso local e, nunha destas accións, o marcador chegou ao 1-0 no minuto 41', tras un centro de Diego Rico desde a esquerda que Jordi Martín enviou ao longueiro, chegando o balón á cabeza de Borja Mayoral, que o empurrou para estrear o marcador.

Seis minutos despois, no minuto 47 e tras outro roubo, Greenwood fixo unha rápida incursión que rematou nun disparo que non puido ser atallado por Guaita, e Jaime Mata, aproveitando a indecisión de Unai López, mandou o esférico ao fondo da rede para facer o 2. -0 que parecía sentenciar o choque.

Porén, tras o descanso, a entrada de Iago Aspas e Tadeo Allende buscou aumentar as chegadas ao marco de Soria. No minuto 60, Larsen quedaba só ante o porteiro local pero no último toque o balón foiselle demasiado lonxe e o porteiro abortou a oportunidade.

O Celta non aceptaba o 2-0 e, no minuto 71, cando Larsen reduciu a desvantaxe ao rematar de cabeza un gran centro de Manquillo desde a dereita. Despois de marcar, o Celta seguiu dominando o encontro, con Iago Aspas protagonizando ou secundando a maior parte das accións ofensivas.

A insistencia do Celta tivo a súa recompensa no minuto 85, cando Allende debutou como goleador do Celta, rematando unha xogada colectiva desde dentro da área tras un incríbel pase de Iago Aspas.

Semellaba que o 2-2 podía desembocar en calquera cousa, pero foi Jaime Mata quen aproveitou a incerteza rematando cun ombreiro, no minuto 89, un centro de Greenwood para marcar o 3-2.

Despois de ver como o triunfo lle fuxía, o Celta entrou en pánico e enfrontou un tramo final, no que Alderete, no último minuto, estivo a piques de marcar o 4-2.