O capón de Vilalba recupera explotacións e terá 1.379 exemplares á venda este Nadal

Un dos produtos galegos agroalimentarios máis significativos do Nadal, o capón de Vilalba, sortea outro ano máis as dificultades que lle xurdiron tras a creación en 2017 da Indicación Xeográfica Protexida (IXP) e ve incrementado o número de explotacións e de animais.
Os capóns críanse ao ar libre, cunha alimentación natural a base de cereais (Foto: Concello de Vilalba).
photo_camera Os capóns críanse ao ar libre, cunha alimentación natural a base de cereais (Foto: Concello de Vilalba).
O capón de Vilalba entrou en outubro nas capoeiras para comezar a etapa final do engorde antes da venda nos días previos ao Nadal. A evolución deste produto tan prezado por esas datas conta con todo…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios