“Este proxecto ten como obxectivo integrar a música galega como un ingrediente máis da nosa gastronomía”, sinalan desde Martín Códax. Canda Souto, falarán a avogada Ania González -sobre Música e propiedade intelectual: dereitos e obrigas- e o cociñeiro Marcos Cerqueiro, copropietario do afamado restaurante compostelán Abastos 2.0, cuxa intervención titúlase Un ingrediente máis: a luz e o son.
“Hai tempo que os obxectivos da hostalería pasaron de ser unicamente 'dar de comer' a querer xerar momentos exclusivos en torno á mesa”, afirman desde a organización. E a vía de procurar unha banda sonora axeitada para a recente, e innovadora, cociña galega pode contribuír. De feito, a orixe da iniciativa atópase nunha experiencia da asesora cultural de Martin Códax, Rosa Bugallo.
Hai uns meses, compartía mesa e mantel cuns amigos nun coñecido estabelecemento restaurador. O xantar era gastronomicamente inmellorábel. Mais de fondo soaba a colombiana Shakira. Bugallo pensou que, para que aquel intre fose completo, a música debía acompañar. Aos poucos, foi perfilando o seminario Música e Pratos, dirixido fundamentalmente a hostaleiras e hostaleiros.
“Cómpre ofertar experiencias multisensoriais únicas que perduren na memoria e que fidelicen o cliente”, expoñen desde as adegas, “deste xeito, cóidase tanto a calidade do alimento (kilómetro 0, ecolóxico, identidade cultural) como o espazo en que se ofrece (ambientación, arquitectura, iluminación, protocolo...)”.
Para Martín Códax, ao cabo, a música debe facer parte desta nova ollada sobre o fenómeno gastronómico. O seminario, cuxa etapa compostelá o 11 de xuño -entre as 10.30 e a 13.30 horas- será a primeira dunha xira polas cidades galegas, procura “debater cos hostaleiros as posibilidades que a música galega ten como valor diferencial da súa proposta gastronómica”.