Paso adiante do Celta na Copa e exitoso asalto do Dépor ao liderado na Liga

celtic

Boa fin de semana para as equipas galegas. Santi Mina festexou o seu 18 cumpreanos desequilibrando o choque copeiro en Balaídos perante un bon Athletic. O Dépor probou por vez primeira con dous puntas en Riazor e, non sen apuros finais, fíxose co liderado, após se desfacer do Alavés.

Santi Mina ten todo para trunfar. Aptitudes técnicas e descaro. Un futbolista sen complexos, dos que nunca din non a unha xogada. Así, da porfía, e do seu sentido para a desmarcaxe, naceu o gol que no minuto 71 puña o Celta en avantaxe face o Athletic Club, a única equipa que neste curso foi quen de derrotar o Barça de Martino.

O 1-0 fixo escasa xustiza a un choque que debeu deitar máis goles. Non foi así, entre outras cousas, porque Balaídos asistiu a un notábel duelo de garda-mallas. Sergio e Herrerín, enormes baixo paus.

2 puntas ao fin en Riazor

Mentres, en Riazor o Deportivo por vez primeira no campionato comparecía con vocación de equipa de casa. Deixou no vestiario o 4-1-4-1 das primeiras 16 xornadas de Liga e puxo en liza a dupla Luís Fer

nández-Borja Bastón. Desde un ortodoxo 4-4-2, entregou o carril dereito a Juan Carlos e probou a ocupar o campo contrario, a ver que acontecía.

E o que aconteceu non estivo mal: o Dépor probouse a si mesmo que, se controlas ti a bola, o rival tampouco che fai ocasións. Por vez primeira na temporada, e despois dos goles de Juan Carlos e Borja, este último após asistencia maxistral de JuanDo, parecía que Riazor ía viver unha vitoria plácida. Pois non. A equipa perpetrou un penalti e co 2-1 no taboleiro de marcas entrou en pánico. Fernando fixo un par de cambios de claro talante conservador, en parte tamén obrigados por que a dupla ofensiva non ten recambios (baste dicer que acabou o xogo como dianteiro un avanzado tan improbábel como Rudy).

Os minutos finais foron un clásico en Riazor, coa torcida a pedir a hora. Ninguén dixo que conquistar o liderado fose ser doado.