O Guardés di adeus á Liga neste 2021 cun empate (34-34)

Valioso punto ante o segundo clasificado, Rocasa Gran Canaria, aínda que con este resultado as galegas despiden este exercicio cunha soa vitoria nos últimos catro partidos.

As da Guarda venceron nos seus dous últimos enfrontamentos. (Foto: Rocasa Gran Canaria).
photo_camera O traballo contra os elementos do Guardés tivo froito nun valioso punto final (Foto: Rocasa Gran Canaria).

O Atlético Guardés sumou un valioso punto en Gran Canaria. Fíxoo a base de fe e de moito balonmán, porque a falta de cinco minutos perdía por dous tantos fronte a un Rocasa demoledor no lanzamento exterior, comandado por unhas Mbengue e Gomes que entre as dúas anotaron 21 goles.

Non obstante, Paula Arcos tamén exhibiu o seu alto nivel, propiciando a exclusión da devandita Mbengue.

Grazas a iso o conxunto miñoto xogou en superioridade os últimos compases do choque, momento no que anotou o gol que outorgaba o empate a 34 e o punto ao equipo guardés.

Xunto a ela, os oito tantos de Pessoa e os seis de Carla Gómez -ademais dun inmenso final de partido de Carratú na portería- axudaron a rescatar un resultado positivo dunha das pistas máis difíciles da Liga Guerreiras Iberdrola.

E se o final foi frenético, non menos o foi o inicio, pois ao descanso chegouse cun resultado de 19-18 que ben podería ser o marcador total en calquera outro choque.

Logo da reanudación, a escuadra canaria aumentou a súa vantaxe tras un parcial de 2-0 que fixo temer o peor para os intereses galegos, pero a velocidade de Sancha e a determinación de Sandra Santiago apareceron para contribuír ao esforzo de Paula Arcos, coas mans atadas a causa da defensa mixta que padeceu ao longo de case todo o segundo acto.

Non obstante, e por sorte para o Guardés, a internacional alacantina pode achegar de moitos modos, como demostrou logo do cambio táctico de José Ignacio Prades, que a situou no avanzado dunha estratexia 5:1.

Logo desta modificación, o Rocasa xa non estivo tan cómodo, e os brillantes derradeiros cinco minutos de Arcos traducíronse nun valioso punto nunha das pistas máis difíciles da categoría co que as da Guarda se despiden da Liga até o vindeiro ano 2022.