O Guardés di adeus á Liga neste 2021 cun empate (34-34)

O traballo contra os elementos do Guardés tivo froito nun valioso punto final (Foto: Rocasa Gran Canaria).

Valioso punto ante o segundo clasificado, Rocasa Gran Canaria, aínda que con este resultado as galegas despiden este exercicio cunha soa vitoria nos últimos catro partidos.

O Atlético Guardés sumou un valioso punto en Gran Canaria. Fíxoo a base de fe e de moito balonmán, porque a falta de cinco minutos perdía por dous tantos fronte a un Rocasa demoledor no lanzamento exterior, comandado por unhas Mbengue e Gomes que entre as dúas anotaron 21 goles.

Non obstante, Paula Arcos tamén exhibiu o seu alto nivel, propiciando a exclusión da devandita Mbengue.

Grazas a iso o conxunto miñoto xogou en superioridade os últimos compases do choque, momento no que anotou o gol que outorgaba o empate a 34 e o punto ao equipo guardés.

Xunto a ela, os oito tantos de Pessoa e os seis de Carla Gómez -ademais dun inmenso final de partido de Carratú na portería- axudaron a rescatar un resultado positivo dunha das pistas máis difíciles da Liga Guerreiras Iberdrola.

E se o final foi frenético, non menos o foi o inicio, pois ao descanso chegouse cun resultado de 19-18 que ben podería ser o marcador total en calquera outro choque.

Logo da reanudación, a escuadra canaria aumentou a súa vantaxe tras un parcial de 2-0 que fixo temer o peor para os intereses galegos, pero a velocidade de Sancha e a determinación de Sandra Santiago apareceron para contribuír ao esforzo de Paula Arcos, coas mans atadas a causa da defensa mixta que padeceu ao longo de case todo o segundo acto.

Non obstante, e por sorte para o Guardés, a internacional alacantina pode achegar de moitos modos, como demostrou logo do cambio táctico de José Ignacio Prades, que a situou no avanzado dunha estratexia 5:1.

Logo desta modificación, o Rocasa xa non estivo tan cómodo, e os brillantes derradeiros cinco minutos de Arcos traducíronse nun valioso punto nunha das pistas máis difíciles da categoría co que as da Guarda se despiden da Liga até o vindeiro ano 2022.