Que máis queres, branco e en... barrica
Rematada unha botella nun xantar, abrir outra distinta é unha boa idea. Igual que nos pratos, nos viños tamén iremos de menos a máis en estrutura. Se queremos, claro. Un branco con crianza de seis meses en barrica xa non é tan lixeiro, xa ten corpo á altura de mollos intensos, peixes graxos ou carnes brancas.
Landra leva uvas de albariño e caíño branco que miran a Portugal desde Goián, en Tomiño, sobre solos de orixe fluvial no tramo final do val do río Miño. É o froito desa terra e desas uvas, tamén da madeira de carballo onde cría coma as landras.
Landra 2017 / O Rosal fóra de D.O. / Adega do Vimbio / 16,50 euros
A autenticidade dos brancos do Rosal
Achegámonos á fin do verán visitando o noso sur vitícola, O Rosal. As varas de vimbio que se utilizan tradicionalmente para atar as vides ás guías dan nome a este proxecto do biólogo Martín Crusat e a licenciada en medioambiente Patricia Elola. Compromiso de traballo sostíbel da terra por todas partes.
Vimbio é o desacomplexamento dos brancos do Rosal, que non busca imitar referencias comerciais, senón lembrar os viños de sempre da zona. Plurivarietal con albariño, caíño branco e loureira; e con notas cítricas, florais e balsámicas. Súper rico.
Vimbio 2018 / O Rosal fóra de D.O. / Adega do Vimbio / 11,50 euros