SOCIAL

A nación dos mil viños: Froita e madeira

A nación dos mil viños: Froita e madeira

A última etapa de evolución aromática e gustativa dun viño antes de probalo é a súa crianza e envellecemento. Na maioría das zonas de produción existe o hábito socialmente estendido de beber o viño novo, mais tamén de comercializar viños con máis tempo de crianza e con maior valor económico. O tempo e os materiais dos recipientes usados despois da fermentación condicionan o perfil final dun viño. O uso estendido das barricas de madeira na crianza abren paso a máis protagonistas.
José Crusat, na zona de barricas para crianza da súa adega no Barbanza (Foto: Arquivo VIDE VIDE).
photo_camera José Crusat, na zona de barricas para crianza da súa adega no Barbanza (Foto: Arquivo VIDE VIDE).

Apoia Nós Diario

Se estás lendo de balde este xornal é grazas ás máis de 3.000 persoas subscritoras. A información independente ten un prezo. Apoia un xornalismo galego e sustentábel subscribíndote a Nós Diario ou facéndote mecenas.

comentarios