As persoas residentes na residencia DomusVi de San Lázaro están recibindo unha “mala alimentación” por parte da empresa. Así o expresa para Nós Diario Javier Quián, voceiro da plataforma de familiares de residentes.
Quián, que conta cunha tía interna no centro, explica como DomusVi só conta cunha nutricionista, e non por centro, senón para todas as ducias deles que ten a empresa repartidas por todo o territorio do Estado español.
“A miña tía engordou até dez quilos desde que entrou alí, e todas as súas enfermidades empeoraron por ese motivo, pasándolle factura a mala alimentación que lle ofrecían”, revela, engadindo que a problemática non é exclusiva de DomusVi San Lázaro, senón que tamén se repite nos centros de Aldán e Barreiro.
O principal problema con respecto da alimentación é a “baixa calidade”. “A carne é moi mala, sen nutrientes, dan cousas como salchichas... o peixe tamén é do peor, e ademais non ofrecen menús variados nin equilibrados, programando cousas como sopa de cocido de primeiro e cocido de segundo, ou ofrecendo sempre froita ou iogur de sobremesa –comenta Javier Quián-, claro, logo explícaste como é posíbel que alimenten a unha persoa por só tres euros ao día”.
A conclusión, para o voceiro da plataforma de familiares de residentes é que en DomusVi “venden fume, e non é que o diga eu, pois tamén o detectaron moitos familiares. É unha mágoa o que pasa nun centro no que impos por 38 mortos e no cal seguimos sen explicarnos porque a Xunta de Galiza continúa sen intervir”.