Este sábado no quiosque, Nós Diario trae un novo número do semanario Sermos Galiza e tamén do caderno Gozar, onde referentes de distintos sectores da sociedade galega falan de tradición e vangarda, de gastronomía, viños, natureza e viaxes.
A chef Lucía Freitas (A Tafona) enxalza en ‘Elas, as mulleres do mar’ as mariscadoras galegas e as amas xaponesas, vidas enlazadas que preservan a tradicións en cadanseus países.
Do rexurdir do froito que alimentou as galegas e galegos durante séculos, a castaña, fala Anxo Fole, que achega ideas sobre como conservala para todo o ano e pratos que elaborar, como crema de castañas e porros, caldo de rabizas con castañas ou mousse de chocolate e castaña.
A actriz Isabel Risco recomenda un lugar especial para ela onde descansar e gozar da contorna: a ría de Sada e Betanzos, Ares e Pontedeume, una xoia do país.
O viño Ratiño é unha xoia por descubrir na constelación dos brancos galegos. A iso anima Xan-Bautista Cambón neste novo número de Gozar, mentres que Lorena Costas conta o que hai detrás de Anónimas Viticultoras
Roteirríos, unindo persoas e ríos é o artigo de Ramsés Pérez, que fai una viaxe por distintos ríos da Galiza, mentres que o guía Guido Álvarez convida a descubrir e pór en valor o barrio do Carme, en Lugo.
Na contracapa atoparás unha conversa con Catuxa Irago sobre o emblemático pub da zona vella de Compostela: o Avante.
Xa sabes que se queres estar ao día sobre a economía galega tes que conseguir o Producir que atoparás no teu quioque habitual acompañando Nós Diario. Se aínda non es subscritora ou subscritor podes inscribirte nesta ligazón.