Viñachá de Salvadur. A memoria do viño

A primeira fin de semana de maio decorre na Pobra do Brollón (Terra de Lemos) a Festa do Viño de Vilachá de Salvadur. Con este motivo, adentrámonos na produción vinícola dunhas adegas de alto valor etnolóxico que, aínda que non sexan "milenarias" -como afirma a tradición popular-, son a única mostra conservada da época medieval. Trátase das adegas en funcionamento máis antigas da península Ibérica e representan a orixe dunha actividade económica que revolucionou e transformou non só esta parroquia guímara, senón toda a Ribeira Sacra.
Os socalcos da Ribeira Sacra son froito do traballo inxente de centos de homes e mulleres ao longo dos séculos (Foto: AV Vilachá).
photo_camera Os socalcos da Ribeira Sacra son froito do traballo inxente de centos de homes e mulleres ao longo dos séculos (Foto: AV Vilachá).
AGaliza é, sen dúbida ningunha, terra de viños. O seu clima e a súa orografía foron fundamentais para o desenvolvemento da produción vinícola, unha actividade que se asocia tradicionalmente á época…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Máis en Reportaxes
Comentarios