Galiza, comedora de castañas

En marrón glacé, en marmelada, cocidas, en puré, de guarnición ou até crúas. O magosto trae ás cociñas un dos froitos máis saborosos e aproveitábeis da Galiza, a castaña, un alimento que desde hai miles de anos está presente na nosa dieta, cun consumo que, como a pataca máis adiante, salvaría da fame xeracións enteiras. Aproveitada no seu tempo polos conquistadores romanos, consta hoxe dunha Indicación Xeográfica Protexida (IXP) de 1.224 hectáreas e cooperativas que, de maneira ecolóxica, recollen e venden este froito.
Castaña a piques de saír do ourizo (Foto: Nós Diario).
photo_camera Castaña a piques de saír do ourizo (Foto: Nós Diario).
A humildade e o estrito aproveitamento alimentario son dúas características que xorden de terras onde o sector primario é fundamental. Nas épocas de fame as sociedades de distintos países irmándanse…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Máis en Reportaxes
Comentarios