O esqueleto da balea

Combustíbel, margarina, xustillos, paraugas ou carne para as cociñas xaponesas son algúns dos destinos finais da caza dos cetáceos. Esta actividade realizouse na costa galega, polo menos, dende o século XII. O final deste lucrativo negocio chegou cunha moratoria en 1982. Despois dela, nos lugares onde se despezaban os animais, só quedan fábricas en ruínas.
388 repor 1
photo_camera A caza da balea practicouse até 1982 (Foto: Concello de Xove).
O único que non se aproveitou das baleas foron os edificios. Na costa galega cortábase a carne que ía parar aos estómagos do Xapón. As barbas do animal servían para cinguir cinturas ou para facer as…
 
Inicia sesión para disfrutar de este contenido
star
Podrás registrarte con tu correo. Es gratis y rápido.
¿Necesitas ayuda? Envíanos un email a [email protected].

A INFORMACIÓN GALEGA ESTÁ NA TÚA MAN!

Subscríbete ao noso boletín de novas.

Date de alta de balde e recibirás unha selección dos nosos artigos para saberes o que acontece.

Máis en Reportaxes
Fraga saúda ao ditador Francisco Franco durante a recepción ofrecida no Salón do Trono do Palacio Real en 1966.
star
Reportaxes
comentarios