O esqueleto da balea

Combustíbel, margarina, xustillos, paraugas ou carne para as cociñas xaponesas son algúns dos destinos finais da caza dos cetáceos. Esta actividade realizouse na costa galega, polo menos, dende o século XII. O final deste lucrativo negocio chegou cunha moratoria en 1982. Despois dela, nos lugares onde se despezaban os animais, só quedan fábricas en ruínas.
388 repor 1
photo_camera A caza da balea practicouse até 1982 (Foto: Concello de Xove).
O único que non se aproveitou das baleas foron os edificios. Na costa galega cortábase a carne que ía parar aos estómagos do Xapón. As barbas do animal servían para cinguir cinturas ou para facer as…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Máis en Reportaxes
Comentarios