CURSOS DE COCIÑA DE 6 A 10

Coas mans na masa

Amasar galletas, facer pan ou enfornar galletas son actividades polas que devecen boa parte das crianzas. As Feiras do Libro que se celebran esta primavera e verán nas distintas cidades galegas programan cursos de cociña para as crianzas.

Mans na masa
photo_camera Mans na masa



Profesores titulados en cociña son os responsábeis de impartiren estes obradoiros que duran hora e media e están pensados para nenos e nenas de 6 a 10 anos. O programa inclúe receitas doadas e saborosas para que se afeccionen á cociña, xoguen e aprendan ao tempo. A elaboración de masas é o centro do curso, en resposta á actividade que máis lle gusta á rapazada, darlle forma á mestura que logo enfornarán.

O programa de cursos polas Feiras do Libro compila as citas de Compostela o 5 de maio e Lugo o sábado 19. O 3 de xuño aprenderán a facer pizza a xente nova de Ourense e o 7 de xulllo a de Vigo. Xa en agosto será a cita anual da Coruña cos libros ao ar libre a que reciba aos cociñeiros e cociñeiras con menos idade e máis ganas de aprender.

Gorros e mandís profesionais introducen a este particular alumnado nun mundo gastronómico de altura. A editorial Ouvirmos organiza os cursos despois do éxito acadado coa colección de libros “Cociña infantil e familiar”, recetarios que ensinan a preparar aos máis pequenos pratos doados e imaxinativos.

Muffins con chocolate e abelás ou flan de regaliz para a sobremesa, bocata en forma de cempés para a festa, pizza “Bob Esponxa” ou cornete de pavo e verduras son algunhas das receitas que se recollen nos títulos publicados até o momento. A colección completarase até un total de dez libros nos que se agardan arroces, zumes, cociña internacional ou chocolates e xeados, un pracer para o padal infantil. Como todo hai que dicilo, a colección complétase cun volumen dedicado aos peixes, eses grandes heroes sobreviventes nas mesas con comensais de menos de dez anos.

Máis en Okapi no Courel
Comentarios