Os branquiazuis perden 3-0

O Valencia deixa o Dépor na zona de perigo

O Deportivo regresa á Coruña de baleiro após perder o partido que o enfrontou na tarde do domingo co Valencia en Mestalla. O equipo de Pepe Mel perdeu por 3-0 e fica agora en zona de perigo, na parte baixa da táboa.

662x372a_0220593420170402_cronica
photo_camera [Imaxe: RCD]

Os cambios na defensa permitíronlle ao Valencia vivir unha das vitorias máis cómodas da temporada, en detrimento do Deportivo, que manexou ben o balón na primeira parte do encontro pero sen profundidade nun partido non exento de polémica.

O comezo estivo marcado por tres momentos álxidos: un penalti a favor do Dépor no minuto 8 (a afección deportivista pediu que se repetise a pena máxima, pois Alves adiantouse na liña de meta antes de que Faycal disparase); un gol anulado ao Dépor por un fóra de xogo inexistente no minuto 9 e o primeiro gol do Valencia no minuto 10, marcado por Ezequiel Garay.

Así, en cuestión de tres minutos, o Dépor pasou de ter dúas ocasións claras a ver como o Valencia se puña por diante no marcador. Os coruñeses esforzábanse en crear perigo, pero non dispuñan de oportunidades para subir o empate ao marcador.

O segundo tanto do Valencia chegou após un saque de recuncho en que Raúl Albentosa introduciu o esférico na súa propia portería. Estaba a piques de se facer a media hora de xogo.

No segundo tempo, o Valencia viu anulado un gol, nunha decisión acertada do árbitro, no minuto 61. Na recta final, Lux evitou o terceiro tanto en dous duros lanzamentos de Joao Cancelo. Nada puido facer o meta branquiazul cando o extremo portugués, na súa terceira ocasión, recortou na liña de fondo a Fernando Navarro e rematou, a media altura e cun disparo cruzado, para anotar o 3-0 co que concluíu o partido.

Após a derrota, o Dépor mantense con 27 puntos, 5 por riba da zona de descenso.

Valencia CF: Diego Alves, Martín Montoya, Garay, Abdennour, Gayà (João Cancelo, min. 83), Parejo, Enzo Pérez (Siqueira, min. 75), Munir, Carlos Soler, Orellana e Zaza (Santi Mina, min. 78).

RC Deportivo: Lux, Juanfran, Albentosa, Sidnei, Fernando Navarro, Carles Gil, Álex Bergantiños (Marlos Moreno, min. 70), Guilherme, Fayçal Fajr (Emre Çolak, min. 46), Andone e Joselu.

Goles: 1-0 Garay (min. 10); 2-0 Albentosa, en propia meta (min. 29); 3-0 João Cancelo (min.90+1).

Árbitro: De Burgos Bengoetxea (c. vasco). Tarxeta amarela a Martín Montoya (min. 7), Joselu (min. 16), Abdennour (min. 50) e Enzo Pérez (min. 55).