Zaragoza-Lugo (0-2)

O Lugo asina a súa primeira vitoria a domicilio

O Lugo selou a súa primeira vitoria a domicilio esta temporada, ao vencer por 0-2 ao Zaragoza, grazas aos goles de Pita e de Dongou.

Os xogadores do Lugo celebran un dos goles
photo_camera [Imaxe: Liga 1,2,3] Os xogadores do Lugo celebran un dos goles

Gran partido do Lugo na Romareda ante un dos clubes grandes da segunda división que comezou co claro dominio dos homes de Javi López nos primeiros quince minutos.

O primeiro en avisar foi Cristian Herrera cun man a man que o porteiro local abortou, mais ao pouco Pita asinaba un dos tantos da temporada. Aproveitou que o porteiro arxentino estaba adiantado e golpeou o esférico dentro das redes desde o círculo central.

O gol de Pita deulle ao Lugo máis azos e máis ocasións de gol, nos pés de Cristian Álvarez, de Dongou e de Iriome.

Após o descanso, o Zaragoza dispuxo dunha clara ocasión mais quen conseguiu mover o marcador volveu ser o Lugo, con Dongou, que pelexou até o último balón. Aproveitou a xogada iniciada por el propio e que pasou por un disparo de Cristian Herrera despexado polo porteiro local para, no rexeitamento, marcar o segundo.

Os galegos foron quen de xestionar os tempos do partido e lograron finalizar coa portería a cero. O próximo obxectivo: o Mallorca no Anxo Carro.

Zaragoza: Cristian, Benito, Grippo, Verdasca (Aguirre, min 76), Lasure, Zapater, Javi Ros, Buff (Papunashvili, min 46), Pombo, Marc Gual (Soro, min 67) e Álvaro

Lugo: Juan Carlos, Leuko, Vieira, Josete, Kravets (Jose Carlos, min 62), Iriome, Pita (Azeez, min 78), Seoane, Aburjania, Dongou e Herrera (Campillo, min 69)

Goles: 0-1, min 22: Carlos Pita. 0-2, min 56: Dongou.