O Celta reencóntrase coa vitoria fronte un Athletic ao que non derrotaba en Balaídos desde 2003

Os celestes rexistraron unha primeira parte brillante, exemplificada nos 10 minutos nos que marcaron os tres goles.

celta athletic
photo_camera Imaxe: Celta

O Celta reencontrouse coa vitoria, após dúas derrotas (Málaga e Atlético de Madrid) que facían temer a volta de nubarróns no ánimo celeste. O Celta derrotou o Athlétic de Bilbao, ao que levaba desde 2003 sen derrotar en Balaídos. Fíxoo desta vez e con autoridade (3-1), grazas sobre todo a unha primeira metade de luxo.

Dez minutos, os que transcorren entre o minuto 16 e o 26, exemplifican a aposta do Celta. Foron do mellor que os celestes realizaron esta tempada. Dez minutos nos que o Celta marcou tres goles, vantaxe que fixeron valer xa até o final do econcontro.

Na segunda metade os vascos tentaron dar a volta ao marcador e apertaron, metendo intensidade e presión. O Celta xa non era o da primeira metade, mais resistiu. Baixou o ritmo mais non renunciou ao partido. O gol de Raúl García, a pouco máis de 6minutos do final, non puxo nerviosos os galegos, que mantiñan ventaxe de 2 tantos.

Ficha técnica

Celta (3): Rubén, Hugo Mallo, Sergi Gómez, Fontàs, Jonny, Lobotka (Radoja, min.84), Wass, Pablo Hernández, Iago Aspas (Jozabed, min.90), Sisto, Maxi Gómez (Guidetti, min.76).

Athletic (1): Kepa, Bóveda (Lekue, min.73), Laporte, Núñez, Balenziaga, San José, R. García, Vesga (Iturraspe, min.46), Córdoba (Aduriz, min.46), Susaeta, Williams.

Goles: Sergi Gómez (1-0, min.16); Iago Aspas (2-0, min.23); Iago Aspas (3-0, min.26); Raúl García (3-1, min.38).

Árbitro: Gil Manzano, do comité estremeño. Amoestou Vesga, Aduriz (Athletic); Sergi Gómez, Maxi Gómez (Celta).

Campo: Balaídos (19.876 espectadores).