Manxares que definen a un pobo: As receitas de Rosalía, entre a identidade e a reivindicación

Do caldo á broa, pasando polas sardiñas salpresas, as 'torrexas' con mel ou as papas, a gastronomía está máis presente do que a primeira vista poida parecer na obra de Rosalía de Castro. Así o demostra Xavier Rodríguez Baixeras no seu último libro Rosalía e a cociña, que vén de publicar a fundación que salvagarda o legado da poeta e que pode atoparse xa nas librarías. 
O cadro 'Comida de voda en Bergantiños', de Fernando Álvarez de Sotomayor. (Foto: Real Academia de Belas Artes de San Fernando)
photo_camera O cadro 'Comida de voda en Bergantiños', de Fernando Álvarez de Sotomayor. (Foto: Real Academia de Belas Artes de San Fernando)
Son moitas as arestas que fican por coñecer e explorar da obra da sempre emblemática Rosalía de Castro . Xavier Rodríguez Baixeras achéganos unha nova vertente, a da cociña nos seus textos,…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios