Guiso de fabas con música, poesía e danza

Música, poesía, danza e guiso de faba son os ingredientes da performance que Marina Oural e Ugia Pedreira  levan o sábado 25 de xaneiro á Casa das Crechas de Compostela. “Unha faba, unha vida; as fabas lobas da casa” enmárcase no coñecido como “Le Fooding”, a maridaxe de arte e comida que naceu da man de dous críticos gastronómicos franceses. 

Ugia Pedreira e Marina Oural
photo_camera Ugia Pedreira e Marina Oural

As fabas foron prantadas por Marina Oural que as cociñou canda Ugia Pedreira, as dúas artistas protagonistas de “Unha faba, unha vida; as fabas lobas da casa” que levará o día 25 á Casa das Crechas de Compostela o fenómeno “le Fooding”, orixinario de Francia onde os dous críticos gastronómicos Enmanuel Rubin e Alexandre Cammas inauguraron a unión de comida e sentimento que prendeu como lume en cidades como Nova York, Milán ou Barcelona. 

Será esta a primeira das sesións coa faba como protagonista que terá continuidade en febreiro e marzo, desta volta con Uxía e o músico Pierrot Rougier como parceiros de Marina Oural que deseñou o proxecto para a Casa das Crechas. 

Tanto Ugia Pedreira como Marina Oural participaron xa con anterioridade no proxecto “Petiscos Musical”, un programa que nacía coa mesma filosofía de encontro entre arte e comida. 

As fabas lobas son as plantadas á beira das casas ás que se lles outorgaba importantes propiedades saudábeis e de estimulación erótica. A música íntima de Ugia dáse a man coa palabra e a danza de Mónica nesta nova experiencia creativa.

Comentarios