As fabas foron prantadas por Marina Oural que as cociñou canda Ugia Pedreira, as dúas artistas protagonistas de “Unha faba, unha vida; as fabas lobas da casa” que levará o día 25 á Casa das Crechas de Compostela o fenómeno “le Fooding”, orixinario de Francia onde os dous críticos gastronómicos Enmanuel Rubin e Alexandre Cammas inauguraron a unión de comida e sentimento que prendeu como lume en cidades como Nova York, Milán ou Barcelona.
Será esta a primeira das sesións coa faba como protagonista que terá continuidade en febreiro e marzo, desta volta con Uxía e o músico Pierrot Rougier como parceiros de Marina Oural que deseñou o proxecto para a Casa das Crechas.
Tanto Ugia Pedreira como Marina Oural participaron xa con anterioridade no proxecto “Petiscos Musical”, un programa que nacía coa mesma filosofía de encontro entre arte e comida.
As fabas lobas son as plantadas á beira das casas ás que se lles outorgaba importantes propiedades saudábeis e de estimulación erótica. A música íntima de Ugia dáse a man coa palabra e a danza de Mónica nesta nova experiencia creativa.